Arka koltuk sırtlıklarının yatırılması
Uyarı
Araç içine ön koltukların boyunu aşacak kadar fazla bagaj ya da nesne koymayınız.
Araç hareket halindeyken yolcuların katlı koltuk sırtlıklarına oturmasına izin vermeyin.
Ani bir durma ya da kaza halinde katlı bir koltuk arkalığı üzerindeki sabitlenmemiş bagaj ya da yolcular fırlayabilir. Bu durum, ciddi yaralanmalara ya da ölüme sebebiyet verebilir.
Arka koltuk sırtlıklarını ayrı ayrı katlamak için:
Not
Emniyet kemerleri bağlı konumdayken arka koltuğu katlamak, koltuğa veya emniyet kemerine hasar verebilir. Emniyet kemerlerinin tokasını her zaman açınız ve onları bir arka koltuğu katlamadan önce normal pozisyona geri getiriniz.
Not
Arka koltukların yatırılması sırasında yeterince mekan sağlamak için ön koltuğu kaydırıp ön koltuk sırtlığını dik konuma ayarlayınız.
Koltuk sırtlığını orijinal pozisyonuna getirmek için, emniyet kemerini kemer kılavuzlarından çekin ve koltuk sırtlığını kaldırın.
Koltuk sırtlığını sıkıca yerine bastırın.
Emniyet kemeri mandalının sıkışmadığından emin olun.
Koltuk sırtlığını kaldırdığınızda, orta arka emniyet kemeri kilitlenebilir. Bu durumda, kemerin tamamen geriye gelmesini bekleyin ve yeniden başlayın.
Arka koltuk minderini döndürmek için, koltuk minderinin arka kısmını emniyet kemerinin kayışı koltuk minderinin altında dönmeyecek ve kalmayacak şekilde orijinal konumuna koyunuz ve ardından koltuk minderinin ön kısmını iyice kilitlenecek şekilde aşağıya bastırınız.
Dikkat
Arka koltuk sırtlığını dik konuma geri döndürürken, arka emniyet kemeri ve kilidini arka koltuk sırtlığı ile bir minder arasına yerleştiriniz.
Arka emniyet kemeri ve kilitlerinin arka koltuk minderinin altında sıkışmadıklarından emin olunuz.
Emniyet kemerlerinin dönmediklerine veya koltuk sırtlığına takılmadıklarına ve uygun konumlarında düzenlendiklerine emin olunuz.
Uyarı
Aracınızın arka koltuğunda yolcu varken aracı kullanmadan önce, arka koltuk sırtlıklarının tamamen geride ve kilitli pozisyonda olduğundan emin olun.
Araç hareket halindeyken, koltuk sırtlığının üstündeki ayar kollarını çekmeyin.
Bu durum, ciddi yaralanmalara ve aracınızın zarar görmesine neden olabilir.
Dikkat
Emniyet kemerleri bağlı konumdayken arka koltuğu katlamak, koltuğa veya emniyet kemerine hasar verebilir.
Emniyet kemerlerinin tokasını her zaman açınız ve onları bir arka koltuğu katlamadan önce normal pozisyona geri getiriniz.
Uyarı
Araç hareket halindeyken yolcuların katlı koltuk sırtlıklarına oturmasına izin vermeyin. Bu şekilde oturmak uygun değildir ve emniyet kemeri kullanımı mümkün olmaz.
Usule uygun olmayan bu durum kaza veya ani duruşlarda yaralanmaya veya ölüme sebep olabilir.
Katlı konumdaki koltukların üzerine konulan nesnelerin boyu ön koltukların boyunu aşmamalıdır. Aksi durumda bu nesneler öne kayar ve araç aniden durduğunda yaralanmalara veya ölüme sebep olabilir.
Bagaj bölmesi örtüsü
Bagaj bölmesi örtüsü üst konumda ise, takılmış pozisyona getirin.
Not
Bagaj bölmesi örtüsü uygun bir yerde bulunmuyorsa, bir tıkırtı sesi duyulur ve arka koltuğa temas sonucu aşınır.
Üçgen ikaz reflektörü
Üçgen ikaz reflektörü her iki lastik bantla arka eşik triminde depolanabilir.
Herhangi bir aleti kullanmak için bagaj tabanını açtığınızda, üçgen ikaz reflektörünü alın. Bagaj taban paspasını kapatmadan önce bantları sıkıştırın.
Not
Bu araçta üçgen ikaz reflektörü bulunmaz.
Aracı yükleme talimatı
Koltuk sırtlıklarının güvenli bir şekilde sabit konumda ayarlı olduğundan emin olun. Üst üste konulan eşyalarda en ağır olanı en alta yerleştirin.
Standartlara göre boş ağırlık şunları kapsar: sürücü için varsayılan ağırlık (68 kg), el bagajı (7 kg) ve tüm sıvı maddeler dahil (yakıt deposu % 90 dolu).
Özel donanım ve aksesuarlar boş ağırlığı arttırır.
Yük tüm tavana eşit olarak dağıtılmalı ve yükün kaymamasını emniyet altına almak için kemerlerle sabitlenmelidir. Lastik basınçlarını ve araç hızını yük durumuna göre ayarlayın. Yük sabitleyici bant ve kayışları sıkça kontrol edin ve gerektiğinde gerin.