Araç Kullanım Kılavuzu

Renault Clio - Kullanim Kilavuzu 2020 > Dizel modellerin özelliği, partikül filtresi

Sürüş / Dizel modellerin özelliği, partikül filtresi

Dizel motor devri

Dizel motorlar, takılı vites ne olursa olsun motor devir sayısının aşılmasına asla izin vermeyen bir enjeksiyon ekipmanına sahiptir.

Gösterge tablosunda "Egzoz emisyon kontrol ettirin" mesajıyla birlikte ve ikaz ışıkları belirirse, en kısa sürede bir Marka Yetkili Servisi'ne başvurunuz.

Araç hareket halindeyken, kullanılan yakıt kalitesine göre beyaz dumanlar görülebilir.

Bu, partikül filtresinin otomatik temizlenmesine bağlıdır ve aracın çalışması üzerinde bir etkisi yoktur.

Yakıt tamamen bittiğinde

After the tank has been filled following Yakıtın tamamen bitmesinin ardından yapılan doldurma işleminden sonra yakıt devresi yeniden doldurulmalıdır: motoru yeniden çalıştırmadan önce.

Dizel modellerin özelliği, partikül filtresi

Motor dumanı opaklık etiketi

Motor bölmesinin içine yapıştırılmış A etiketinde 1 bilgilerini bulabilirsiniz.

1 Dizel egzoz emisyon.

Kış için önlemler

Buzlanma olduğu zamanlarda olası bir kazayı önlemek için:

  • akünün tamamen dolu olduğundan emin olunuz;
  • su buharının deponun dibinde yoğuşarak birikmesini engellemek için depodaki motorin seviyesinin çok fazla azalmamasına dikkat ediniz.

Sıcak egzoz sistemiyle temas edebilecek ot veya yaprak gibi kolay alev alan yanıcı madde veya malzemelerin bulunduğu yerlere aracınızı park etmeyiniz ve buralarda aracınızı çalıştırmayınız.

Partikül filtresi

Partikül filtresi, dizel motorlarda egzoz gazlarının arıtılmasında kullanılır.

Araca göre, gösterge tablosunda uyarı ışığının görüntülenmesi, filtrenin tıkanmakta olduğu ve temizlik gerektiği anlamına gelir.

Bunun için, ikaz ışığı belirdiğinde aracı trafik koşullarına göre sürmeye devam ediniz ve ikaz ışığı kayboluncaya kadar hız sınırlamalarına uyunuz. Mümkünse, motor devrinin 2000 d/dk'nin altına düşmesine izin vermeyiniz.

İkaz ışığı 10 ila 20 dakika sonra sönmelidir.

Gösterge tablosundaki ekranına, motor devrinde bir artış ve soğutma sisteminin partikül filtresini temizlemek için çalışması eşlik edebilir.

Not: filtrenin temizlenmesine yönelik sürüş koşullarının tamamen yerine getirilmemesi durumunda ikaz ışığı yeniden belirebilir. İkaz ışığı sönmeden önce araç durur veya motor devri 2000 d/d altına inerse, işlemin tekrar uygulanması gerekebilir.

Partikül filtresinin temizlenmesini kolaylaştırmak için, ana yollarda her 200 km'de bir uzun sürüş aşaması (en az 20 dakika boyunca) gerçekleştiriniz.

Filtre tıkalı hale gelirse ikaz ışığı ve araca bağlı olarak ikaz ışığı gösterge tablosunda yanar ve "Enjeksiyonu kontrol ettirin" mesajı gelir. Bu durumda da Marka Yetkili Servisi'ne başvurunuz.

Eğer ikaz ışığını ve araca göre, ikaz ışığı ile birlikte "Motorda hasar riski" mesajı belirirse, aracı durdurunuz ve motoru durdurunuz ve bir marka yetkili Servisi'ne başvurunuz.

ikaz ışığı, güvenliğiniz için trafik kurallarına uygun olarak derhal durulmasını zorunlu kılar. Motoru durdurunuz ve yeniden çalıştırmayınız. Bir Marka Yetkili Servisi'ne danışınız.

Vi̇tes kolu, el freni

Vi̇tes kolu, el freni

Vites kolu

Mekanik vites kutulu araçlar: Vites kolu topuzu üzerindeki şemaya (1) göre hareket ettiriniz.

Geri vitese geçiş

Kontak açıkken geri vites seçildiğinde geri vites lambaları yanar.

Not: araca göre kısa farlar açık kalmışsa geri vites seçildiği zaman ön sis farları aynı anda yanar.

El freni

El frenini indirme

Kolu (3) yukarı doğru yavaşça çekiniz, bu- - tona (2) basınız ve kolu indiriniz.

Gösterge tablosunda Vi̇tes kolu, el freni ikaz ışığı söner.

El freni tam indirilmemiş halde aracı sürerseniz, gösterge tablosunda kırmızı ışıklı ikaz devamlı yanar.

El frenini çekmek için

Kolu (3) yukarı doğru çekiniz. Aracın tamamen hareketsiz kaldığından emin olunuz. Vi̇tes kolu, el freni İkaz ışığı gösterge tablosunda yanar.

Araç seyir halindeyken, el freninin tamamen indirilmiş olduğuna (kırmızı ikaz ışığı söner) dikkat ediniz; aksi durumda aşırı ısınma veya hasar görme tehlikesi vardır.

Araç duruyorken, yolun eğimine ve/veya aracın yüküne göre, el freni sıkılığını en az iki diş daha artırmak ve mekanik vites kutulu araçlarda bir vitese (1. veya geri vites) takmak veya otomatik vites kutulu araçlarda vitesi P konumuna almak gerekli olabilir.

Manevra sırasında aracın alt kısmına bir darbe gelmesi durumunda (örnek: baba, yüksek kaldırım veya başka bir şehir mobilyası ile temas), araca zarar verebilirsiniz (örnek: akslardan birinin deforme olması).

Her türlü kaza riskini ortadan kaldırmak için, aracınızı bir Marka Yetkili Servisi'ne kontrol ettiriniz.

    Diger materyaller:

     Renault Clio - Kullanim Kilavuzu 2020 > Benzinli modellerin özellikleri, partikül filtresi

    Aracınızın aşağıdakiler gibi çalışma koşulları: yakıt minimum seviyesi ikaz ışığı yanık durumda uzun süre yol alma; kurşunlu benzin kullanımı; onaylanmamış yağ veya yakıt kullanılması.

     Renault Clio - Kullanim Kilavuzu 2020 > Elektroni̇k park freni̇

     BMW i3 - Kullanim Kilavuzu 2017 > Park freni

    Prensip Park freni, duran aracı öne veya arkaya kaymaya karşı emniyete almak içindir. Güvenlik uyarıları UYARI Emniyete alınmamış bir araç kendiliğinden hareket edebilir ve kayabilir. Kaza tehlikesi vardır. İnmeden önce aracı kaymaya karşı emniyete alın.

    Kullanım Kılavuzu

    Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024