Araç Kullanım Kılavuzu

Chevrolet Aveo - Kullanim Kilavuzu 2014 > Genel Bilgiler

Servis ve bakım / Genel Bilgiler

Servis/bakım bilgisi

Aracınızın çalışma ve trafik güvenliği için ve aracınızın değerini korumak açısından, tüm bakımların öngörülen aralıklarla yapılması önemlidir.

Onaylar

Servis onayı servis kitapçığına kaydedilir.

Yetkili Servisiniz servis kitapçığında öngörülen yerlere kontrolün yapıldığı tarihi ve araç kilometresini yazıp kaşe vurarak imzalar.

Servis kitapçığındaki kayıtların doğru yapıldığından emin olun. Bu husus özellikle garanti ile ilgili olabilecek muhtemel durumlarda bir kanıt niteliğindedir ve aracınızı satarken de size avantaj sağlayacaktır.

Planlı Bakım

Servis Planı

Servis Planı

Servis Planı

Servis Planı

Servis Planı

Servis Planı

Servis Planı

1

Araç ağır koşullar altında kullanılıyorsa: kısa mesafeli kullanımda, aşırı rölanti veya tozlu koşullarda kullanımda motor yağı ve filtresinin daha sık değiştirilmesi gerekebilir.

2

Herhangi bir araç sistemindeki sıvı kaybı bir sorun olduğunu gösterebilir. Sistem kontrol edilmeli, onarılmalı ve sıvı seviyesi kontrol edilmelidir. Gerektiğinde sıvı ekleyin.

3 & 17

Devamlı olarak tozlu ortamlarda sürülüyorsa, filtreyi daha sık kontrol edin.

Devamlı olarak tozlu ortamlarda sürülüyorsa, filtrenin daha sık değiştirilmesi gerekebilir.

5

Fren çizgilerini ve hortumlarını bindirmeye, kaçağa, çatlamaya, sürtünmeye karşı gözden geçirin. Fren balatasını aşınmaya karşı ve disklerin yüzeyinin durumunu inceleyin. Kampanalı frenlerde fren balatalarında/pabuçlarında aşınma veya çatlak kontrolü yapın. Kampanalar, tekerlek silindirleri, kaliperler, el freni, vs gibi diğer fren parçalarını da kontrol edin.

7

Ön ve arka süspansiyonda ve direksiyon sisteminde gözle hasar, gevşek veya eksik parça veya aşınma durumunu kontrol edin. Servo direksiyon parçalarında sıkışma, çatlama, sürtünme vb. kontrolü yapın.

8

Silecek lastiklerinde aşınma, çatlama veya kirlenme kontrolü yapın. Eğer kirlenme varsa, ön camı ve silecek lastiklerini temizleyin. Aşınmış veya hasar görmüş olan silecek lastiklerini değiştirin.

12

Araç ağır koşullar altında kullanılıyorsa: Araç dağlık arazide kullanılıyorsa ya da araç ile çok sık römork çekilirse fren sıvısının daha sık değiştirilmesi gerekebilir.

13

Hortumları gözle kontrol edin ve çatlama, şişme veya bozulma varsa değiştirin. Tüm boruları, bağlantı parçalarını ve kelepçeleri kontrol edin; gerektiğinde orijinal parçalarla değiştirin.

Doğru çalışmalarını sağlamak için, soğutma sisteminde ve basınç kapağında bir basınç testi yapılması ve radyatör ile klima tertibatı kondenserinin dıştan temizliğinin yapılması tavsiye edilir.

14

Emniyet kemeri hatırlatma lambasının ve emniyet kemeri parçalarının doğru çalıştıklarından emin olun. Başka gevşemiş veya hasarlı emniyet kemeri parçaları olup olmadığını kontrol edin.

Emniyet kemeri sisteminin çalışmasını önleyen herhangi bir şey tespit ettiğinizde, onarılmasını sağlayın. Yırtılmış veya yıpranmış emniyet kemerlerini değiştirin.

16

Tüm kilit silindirlerini, kapı menteşelerini ve mandallarını, kaput menteşelerini ve mandallarını ve bagaj kapağı menteşelerini ve mandallarını yağlayın. Aşındırıcı ortamlara maruz kalındığında daha sık yağlama gerekebilir. Contalara temiz bir bezle silikonlu gres sürülmesi daha uzun dayanma, daha iyi sızdırmazlık sağlar ve yapışma ya da gıcırdama önlenir.

27

Biyodizel kullanıldığında, çok tozlu iklimlerde sürüldüğünde veya uzun bir süre arazide sürüldüğünde ya da bir römork çekildiğinde, dizel yakıt filtresi kartuşu daha sık değiştirilmelidir.

Otomatik şanzıman için genel bilgiler

Araç genel olarak alt kısımda belirtilen koşullardan bir veya birden fazlası altında kullanılıyorsa, otomatik şanzıman yağını ve filtresini değiştirin:

  • Dış hava sıcaklığının 90 ºF (32 ºC) ve üzerinde olduğu ağır şehir trafiğinde kullanıldığında.
  • Aracın dağlık arazide kullanılması.
  • Araç ile sık sık römork çekilmesi.
  • Aracın taksi, polis arabası ya da dağıtım aracı olarak kullanılması.

Kemerler için genel bilgiler

Yıpranma, derin çatlak veya hasarlara karşı kayışı gözle kontrol edin. Gerekirse kayışı değiştirin.

Tümü için genel bilgiler

Tüm sistemleri hata veya tıkanıklık ve hasarlı/eksik parçalara karşı kontrol edin. Gereken parçaları değiştirin. Aşırı aşınma olan tüm parçaları değiştirin.

Lastik durumu ve şişirme basıncı

Lastik durumu sürüşten önce denetlenmelidir ve aracınıza yakıt doldurduğunuz her sefer veya en az ayda bir, lastik basınç göstergesi kullanarak lastik basıncını kontrol edin.

Tekerlek ayarı

Gerekiyorsa tekerleklerin yerlerini değiştirin ve balanslarını ayarlayın.

İlave servis

Ağır hizmet koşullarında kullanım

Aşağıdaki durumlardan en azından bir tanesi sıkça yaşanıyorsa ağır hizmet koşulları söz konusudur:

  • Aracınızı genellikle 10 km'den daha az bir mesafede kullanıyorsanız.
  • Yaygın olarak rölanti devrinde kullanımda ve/veya çok sık dur-kalk durumunun yaşandığı trafik akışlarında.
  • Aracın tozlu yollarda kullanılması.
  • Aracın dağ ya da tepe yollarında kullanılmasında.
  • Römork çekilmesinde.
  • Atmosfer sıcaklığının 32 ºC ve üzerinde olduğu ağır şehir trafiğindeki sürüşlerde.
  • Aracın; bir taksi, polis aracı ya da dağıtım aracı olarak kullanılmasında.
  • Aracın sıklıkla sıfırın

Polis aracı, taksi ve sürücü kursu araçları ağır hizmet kullanım koşulları sınıfına girmektedir.

Araç ağır hizmet koşullarında kullanıldığında servis ve bakımların normalden daha sık yapılmasını gerektirebilir.

Özel kullanım koşullarına bağlı olarak gereken servis işlemleri için teknik bilgi alınız.

    Diger materyaller:

     Chevrolet Aveo - Kullanim Kilavuzu 2014 > Servis ve bakım

     Chevrolet Aveo - Kullanim Kilavuzu 2014 > Tavsiye edilen sıvılar, yağlayıcılar ve parçalar

    Tavsiye edilen sıvılar ve yağlayıcılar Sadece denenmiş ve onaylanmış ürünleri kullanın. Onaylanmamış işletim maddelerinin kullanılması nedeniyle oluşmuş olan hasarlar, garanti kapsamına girmez.

     Renault Clio - Kullanim Kilavuzu 2020 > Sesli̇ ve işikli i̇kazlar

    Korna Kornayı çalıştırmak için direksiyon simidinin orta kısmına A basınız. Işıklı ikaz (selektör yapma) Farları yakıp söndürmek için kumanda kolunu 1 kendinize doğru çekip bırakınız.

    Kullanım Kılavuzu

    Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024