Araç Kullanım Kılavuzu

Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Hava Filtresi

Bakım / Hava Filtresi

Filtre değişimi

Hava Filtresi

Hava filtresi, basınçlı hava kullanılarak kontrol edilmek üzere temizlenebilir.

Filtreyi yıkamaya ya da çalkalamaya kalkışmayınız. Zira su filtre ye zarar verir.

Kirlenmiş ise, hava temizleme filtresi mutlaka değiştirilmelidir.

Hava Filtresi

  1. Hava filtresi kapağının tutturma klipslerini gevşetip kapağı açınız.
  2. Hava filtresinin iç tarafını siliniz.
  3. Hava filtresini değiştiriniz.
  4. Kapak tutturma klipsleri ile kapağı kilitleyiniz.
  5. Kapağın sıkıca takılmış olup olmadığını kontrol ediniz.

Bilgilendirme

Araç aşırı tozlu veya kumlu arazilerde kullanılıyorsa, önerilenden daha sık aralıklarla filtreyi değiştiriniz (Bu bölümdeki "Güç Koşullarda Periyodik Bakım" kısmına bakınız).

NOT

  • Hava temizleyici filtresi sökülmüş vaziyette aracı kullanmayınız. Bu, motorun aşırı derecede aşınmasına sebep olur.
  • Hava filtresini çıkardığınız zaman, toz veya kirin hava girişine girmemesine dikkat ediniz. Aksi halde filtre hasar görebilir.
  • HYUNDAI orijinal parçalarını veya aracınız için uygun olduğu belirtilen eşdeğer olanlarını kullanınız. Orijinal olmayan parçaların kullanılması hava akış sensörünü bozabilir.

    Diger materyaller:

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Yıkama suyu

    Cam yıkama suyu seviyesinin kontrolü Cam yıkama suyu deposundaki seviyeyi kontrol ediniz, gerekiyorsa uygun seviyeye getiriniz.

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Polen filtresi

    Filtre kontrolü Polen filtresi Araç Bakım Programına göre değiştirilmelidir. Araç, hava kirliliği yüksek olan kentlerde veya tozlu yollarda uzun süre kullanılacak olursa, daha sık kontrol edilmeli ve filtreler daha erken değiştirilmelidir. Kendiniz polen filtresini değiştirirken, aşağıdaki yöntemi uygulayın ve diğer parçalara zarar vermemeye dikkat ediniz.

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Sistem sınırlamaları

    Şu durumlarda, Kör Nokta Emniyet sistemi normal çalışmayabilir veya sistem beklendiği gibi çalışmayabilir: Şiddetli kar, şiddetli yağmur vs. gibi olumsuz hava koşullarının olması Arka köşe radarı kar, yağmur, kir, vd. ile kaplanmış. Arka köşe radarının çevresindeki sıcaklık yüksek veya düşük Bir karayolu (veya otoban) rampasında sürüş Döşenmiş yolda (veya dış zeminde) normalde olmaması gereken metalik bir malzeme (genellikle demiryolu inşası sebebiyle) kalmış olabilir. Aracın yanında gürültü önleme bariyerleri, korkuluklar, ayırıcı bariyerler, giriş bariyerleri, sokak lambaları, işaretler, tüneller, duvarlar, vd. (çift binalar dahil) gibi sabit bir engel var Az sayıda araç veya yapının bulunduğu geniş alanlarda (örn. çöl, çayırlık, banliyö, vd.) sürüş Ağaçların veya otların fazla büyüdüğü dar bir yoldan geçiyorsanız Yoldaki bir su birikintisi gibi, ıslak bir yol zemininde sürüş Diğer araçlar aracınızın arkasına çok yakın seyrediyor veya diğer araç aracınızın çok yakınından geçiyor Diğer aracın hızı sizi kısa sürede geçecek kadar yüksek Aracınız diğer bir aracın yanından geçiyor Aracınız şerit değiştiriyor Aracınız yanınızdaki araç ile aynı anda çalışmış ve hızlanmıştır Yan şeritteki araç sizden iki şerit uzağa gittiğinde veya sizden iki şerit uzaktaki bir araç hemen yanınızdaki şeride girdiğinde. Arka köşe radarı etrafına bir römork veya taşıyıcı takılması Arka köşe radarının etrafındaki tampon bir tampon çıkartması, tampon koruyucu, bisiklet taşıma aparatı, vd. gibi nesnelerle kapanmış Arka köşe radarının etrafındaki tampon darbe almış, hasar görmüş veya radar yerinden çıkmış Ağır yük, anormal lastik basıncı, vd. nedeniyle aracınızın yüksekliği düşük veya fazla

    Kullanım Kılavuzu

    Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024