Araç Kullanım Kılavuzu

Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Hava yastığı - ilave güvenlik sistemi

Güvenlik sistemi / Hava yastığı - ilave güvenlik sistemi

Hava yastığı - ilave güvenlik sistemi

  1. Sürücü ön hava yastığı
  2. Yolcu ön hava yastığı*
  3. Yan hava yastığı*
  4. Perde hava yastığı*
  5. Yolcu ön hava yastığı ON/OFF (AÇIK/KAPALI) svici*

*: varsa

Araçlar, sürücü koltuğu ve ön yolcu koltukları için ilave Hava Yastığı Sistemi ile donatılmıştır.

Ön hava yastıkları üç noktalı emniyet kemerlerine ek koruma olarak tasarlanmıştır. Bu hava yastıklarının koruma sağlaması için, emniyet kemerlerinin sürüş sırasında daima takılı olması gerekir. Emniyet kemerini takmazsanız, kaza esnasında ciddi şekilde yaralanabilir veya ölebilirsiniz. Hava yastıkları emniyet kemerlerine ek koruma olarak tasarlanmıştır, ancak onların yerine geçmezler. Ayrıca, hava yastıkları, her türlü çarpışmada açılmak üzere tasarlanmamıştır. Bazı kazalarda, emniyet kemerleri sizi koruyan yegane sistemlerdir

UYARI

HAVA YASTIĞI GÜVENLİK UYARILARI

Her yolculukta, her zaman, herkes - DAİMA emniyet kemerlerini ve Çocuk Emniyet Sistemini kullanmalıdır! Hava yastıkları açıldığında kemerinizi uygun olmayan bir şekilde takmış veya hiç takmamış olursanız, bir çarpışma anında hava yastıkları da ciddi şekilde yaralanmanıza veya ölüme neden olabilir. Yolcu ön hava yastığı devreden çıkarılmadıkça, çocuk koltuğu veya oto koltuğu yükseltici kullanarak, bir çocuğu ASLA ön yolcu koltuğuna yerleştirmeyiniz. Açılan bir hava yastığı, bebeğe veya çocuğa sert şekilde çarpabilir ve ciddi veya ölümcül yaralanmalara neden olabilir.

13 yaşın altındaki çocuklara arka koltukta daima kemer takınız. Her yaştaki çocuk için en emniyetli yer arka koltuktur. Eğer 13 yaşında veya daha büyük bir çocuğun ön koltukta oturması gerekiyorsa, emniyet kemeri düzgün takılmalı ve koltuk mümkün olduğu kadar geriye kaydırılmalıdır.

Araç park edilip motor kapatılana kadar, tüm yolcular kendileri ve koltukları dik durumda, koltuk minderinin ortasında, emniyet kemerleri takılı olarak, bacakları serbestçe uzanmış ve ayakları yere basar şekilde oturmalıdır. Hava yastığı hızla açılarak, kaza esnasında yerinde düzgün bir şekilde oturmayan yolcuya çok sert bir şekilde çarpabilir ve ciddi veya ölümcül şekilde yaralanmasına yol açabilir.

Siz veya yolcularınız asla hava yastıklarına gereksiz şekilde yakın oturmamalı veya uzanmamalısınız. Kapılara veya orta konsola yaslanmamalısınız. Koltuğunuzu ön hava yastıklarından mümkün olduğu kadar geriye ancak yine de aracın kontrolünü sağlayabileceğiniz bir noktaya kadar çekiniz.

Diger materyaller:

 Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Çocuk Emniyet Sistemi Üretici bilgisi

Çocuklar için ISOFIX kanca ve üstten bağlamalı kanca (ISOFIX bağlantı sistemleri) ISOFIX sistemi, sürüş ve bir kaza sırasında Çocuk Emniyet Sistemini tutar. Bu sistem, Çocuk Emniyet Sisteminin daha kolay takılmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır ve Çocuk Emniyet Sisteminin yanlış bir şekilde takılma olasılığını azaltır. ISOFIX sistemi, araç içindeki kancaları ve Çocuk Emniyet Sisteminin üzerindeki geçme noktalarını kullanır. ISOFIX sistemi, Çocuk Emniyet Sisteminin arka koltuklara sabitlenmesi için emniyet kemeri kullanımı gerektirmez. ISOFIX kancalar araca takılmış olan metal çubuklardır. Her ISOFIX koltuk konumu için, alt bağlantı noktaları ile Çocuk Emniyet Sistemini taşıyabilen iki alt kanca noktası vardır.

 Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Hava yastıkları nerede?

Sürücü ve yolcu hava yastıkları (varsa) Aracınız ilave Güvenlik Sistemi (SRS) ve hem sürücü hem yolcu için emniyet kemerleri ile donatılmıştır. SRS sistemi, direksiyon simidinin ortasında ve ön panelin yolcu tarafında torpido gözünün üzerinde yer alan hava yastıklarından oluşur. Hava yastıkları "AIR BAG" yazısı ile panel kapaklarında etiketlenmiştir.

 Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Çift kavramalı şanzımanın çalışması

Çift kavramalı şanzıman Çift kavramalı şanzımanın çalışması Çift kavramalı şanzıman yedi ileri vites ve bir geri vitese sahiptir. Vites, vites kolu D (Sürüş) konumunda iken otomatik olarak seçilir. Çift kavramalı şanzıman, otomatik olarak değişen düz şanzıman olarak düşünülebilir. Düz şanzımanın sürüş hissini verirken, bir yandan da tam otomatik şanzımanın kolaylığını sağlar. D (Sürüş) seçildiğinde, şanzıman tork konvertörlü geleneksel otomatik şanzıman gibi vites dişlileri aracılığıyla otomatik olarak değişir. Geleneksel otomatik şanzımanın aksine, aktüatörlerin debriyajları yönettiği ve vitesler seçildiği için vites değişimleri hissedilebilir ve işitilebilir. Çift kavramalı şanzıman, sürüş esnasında daha iyi hızlanma performansı ve daha fazla yakıt verimliliği sağlayan kuru tip çift kavramalı mekanizma içerir. Tork dönüştürücü içermemesi sebebiyle tork konvertörlü geleneksel bir otomatik şanzımandan farklıdır. Bir vitesten diğerine geçiş, özellikle düşük hızlarda kavrama kaymasıyla sağlanır. Sonuç olarak, şanzıman mili devri motor mili devriyle aynı olduğu için bazen vites değişiklikleri fark edilebilir ve hafif bir titreme hissedilebilir. Bu durum çift kavramalı şanzıman için normaldir. Kuru tip kavrama, torku daha doğrudan bir şekilde aktarır ve tork konvertörlü geleneksel bir otomatik şanzımandan farklı bir doğrudan sürüş hissi verir. Bu, duran aracı kaldırırken veya düşük hızda giderken, dur-kalk yaparken daha çok hissedilebilir. Daha düşük bir hızdan aniden hızlanıl-dığında, çift kavramalı şanzıman uygun vitesi seçtiği için debriyaj kayması sonucu motor devri büyük oranda artabilir. Bu normal bir durumdur. Duran aracı yokuşta hızlandırırken, titreme hissi veya sarsıntının önüne geçmek için gaza hafifçe ve kademeli olarak basınız. Daha düşük bir hızda giderken gaz pedalını aniden bırakırsanız, şanzıman vites değiştirmeden önce motor frenlemesini hissedebilirsiniz. Bu motor frenlemesi hissi, düşük hızda düz şanzımanlı araç kullanmaya benzer. Bir yokuştan inerken vites kolunu Düz Vites moduna getirebilir ve fren pedalını aşırı kullanmadan hızınızı kontrol etmek için daha düşük bir vitese alabilirsiniz. Motoru çalıştırıp durdurduğunuzda, sistem otomatik kendini kontrol ettiği için tıkırtılar duyabilirsiniz. Bu sesler çift kavramalı şanzıman için normaldir. ilk 1.500 km'de düşük hızda gaza bastığınızda çok yumuşak bir vites geçişi hissedilmeyebilir. Bu rodaj süresinde, yeni aracınızın vites değişim kalitesi ve performansı sürekli olarak iyileşir.

Kullanım Kılavuzu

Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024