Ürünlerimizin sorumluluk içinde üretimini, taşınmasını ve kullanımını teşvik etmeye ve kimyasalların kaydedilmesine, değerlendirilmesine, izin süreçlerine ve yasaklanmasına ilişkin bir Avrupa Birliği yönergesi olan REACH temel hedeflerini desteklemeye kararlıyız.
Halihazırdaki izin listesinde görülen yüksek önem arz eden maddelere ilişkin EC 1907/2006 Yönergesi Madde 33(1)'i özellikle desteklemekteyiz.
Bu maddelerin bir üründe bulunması halinde bunların güvenli kullanımını garanti altına almak önemlidir, bu nedenle yönerge tüm uygun risk yönetimi tedbirlerini almanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
İlgili REACH yönergesi hakkında daha fazla bilgi almak için, yerel Ford web sitesinde REACH araması yapabilirsiniz.
Not: Yerel Ford web sitesini bulmak için https:// corporate.ford.com/ global-links.html#s0f0 adresini ziyaret edin.
YEDEK PARÇA ÖNERİSİ
Aracınızı kaliteli parçalar kullanarak en yüksek standartlarda ürettik.
Aracınızın planlı bakım ya da onarıma ihtiyaç duyması halinde orijinal Ford ve Motorcraft parçalarının kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Orijinal Ford ve Motorcraft parçalarını, parçalardaki ya da paketlerdeki Ford, FoMoCo veya Motorcraft markalarına bakarak rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.
Planlı Bakım ve Mekanik Onarımlar
Aracınızı yıllarca kullanabileceğinizden emin olmanın en iyi yollarından biri bu Kullanıcı El Kitabında ayrıntılı olarak anlatılan özellikleri sağlayan parçaları kullanarak bizim önerilerimize göre bakımını yaptırmaktır.
Orijinal Ford ve Motorcraft parçaları bu gereksinimleri sağlamakta ya da daha iyisini sunmaktadır.
Çarpışma Onarımları
Umarız aracınız ile kaza yapmazsınız, fakat bazen bu tür olaylar meydana gelebiliyor.
Orijinal Ford yedek parçaları, montaj, rötuş, yapısal bütünlük, paslanma koruması ve ezilme direnci gibi en katı gerekliliklerimizi karşılamaktadır. Aracın geliştirilmesi sırasında bu parçaların, bir bütün halinde gereken korumayı sağladıklarını tasdik ederiz.
Bu seviyede bir korumaya sahip olduğunuzdan emin olmanın en iyi yolu orijinal Ford yedek parçaları kullanmaktır.
Yedek Parça Garantisi
Ford Garantisi'nden yalnızca orjinal Ford ve Motorcraft yedek parçaları yararlanabilir.
Ford Garantisi, aracınızda orijinal Ford parçaları dışında parça kullanımından doğan hasarları karşılamayabilir.
Ayrıntılı bilgi için Ford Garanti şartlarına bakınız.
Notlar
Tüketicilerin* Bilgilendirilmesi
*Tüketici: Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişidir. Kullanıcının, aracını ister tam zamanlı ister kısmi şekilde, ticari veya mesleki amaçlı kullanması halinde, mevzuat kapsamında "Tüketici" olarak değerlendirilemez.
Bir aracın Tüketici Garanti Şartları'na tabi olarak satın alınmasına rağmen daha sonra ticari veya mesleki amaçlı olarak kullanılması halinde ya da Ticari Garanti Şartları'na tabi olarak satın alınıp daha sonra ticari veya mesleki amaçlar haricinde kullanıldığı durumlarda, genel yasa hükümleri çerçevesinde TİCARİ GARANTİ ŞARTLARI geçerli olacaktır. Bu husus kullanıcı ve aracı devralan diğer kişileri bağlayıcı niteliktedir.
Ayrıntılı bilgi için Ford Garanti Şartlarına bakınız.
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 13.06.2014 tarih ve 29029 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Yönetmeliği uyarınca tüketiciye sağlanan seçimlik haklar ve tüketicilerin şikayet ve itirazlarını yapabilecekleri makamlara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:
I. Tüketicinin Seçimlik Hakları
1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğdugunu ispat ettigi takdirde sorumlu tutulmaz.
3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.
4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur.
Ancak, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik ekli listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi halde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.
5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş oldugu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhal tüketiciye iade edilir.
6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/01/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.
II. Tüketici Şikayet ve İtirazları
Tüketiciler şikayet ve itirazları konusundaki başvurularını 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan düzenlemeler doğrultusunda Tüketici Mahkemeleri ve Tüketici Hakem Heyetlerine yapabileceklerdir.
Üretici Veya İthalatçi Firma
Kullanim Ömrü
Aracın kullanım ömrü 10 yıldır.
MOBİL İLETİŞİM DONANIMI
UYARI: Dikkatiniz dağılmış bir şekilde aracı kullanmanız aracın kontrolünü kaybetmenize, kazalara ve yaralanmalara neden olabilir. Dikkatinizi dağıtabilecek bir donanım kullanırken çok dikkatli olmanızı öneririz. En önemli sorumluluğunuz aracı güvenli bir şekilde kullanmaktır. Sürüş esnasında elinizi kullanmanızı gerektirecek cihazlar yerine, mümkünse sesle kumanda edilebilen sistemler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Seyir sırasında elektronik donanımların kullanımı ile ilgili yürürlükteki yerel kanunlar hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan emin olunuz.
Mobil iletişim donanımları, iş yaşamında ve kişisel yaşamda giderek önemli hale gelmektedir. Ancak, bu donanımları kullanırken kendinizin veya başkalarının güvenliğini tehlikeye atmamalısınız. Mobil iletişim uygun kullanıldığında, özellikle de acil durumlarda kişisel güvenliği arttırabilir.
Bu avantajların tersine dönmemesi için mobil iletişim donanımları kullanılırken güvenlik en önemli nokta olmalıdır.
Mobil iletişim donanımı cep telefonlarını, çağrı acihazlarını, taşınabilir e-posta aygıtlarını, mesajlaşma aygıtlarını ve taşınabilir telsizleri içerir, fakat bunlarla sınırlı değildir.