Araç Kullanım Kılavuzu

Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Dış bakım

Aracın dışı ile ilgili genel uyarı

Bir kimyasal temizleyici veya cila kullanırken etiketteki talimata uyulması çok önemlidir. Etikette görülen tüm dikkat ve uyarı talimatlarını okuyunuz.

Boya bakımı

Yıkama

Aracınızın boyasını paslanma ve bozulmaya karşı korumak için sık sık, ayda en az bir kez ılık veya soğuk su ile iyice yıkayınız.

Aracınızı arazide kullanıyorsanız, her arazi yolculuğunun ardından da yıkamalısınız. Toz, kir, çamur ve diğer yabancı maddelerin temizlenmesine özellikle özen gösteriniz. Kapıların alt kenarlarındaki ve marşpiyellerdeki drenaj deliklerinin açık ve temiz olmasına dikkat ediniz. Böcekler, katran, ağaç öz suları, kuş pislikleri, endüstriyel kirler ve benzeri birikintiler hemen temizlenmezlerse aracınızın boyasını bozabilirler.

Derhal musluk suyu ile yıkamak bile bazen bu kirleri tamamen temizlemek için yeterli olmayabilir. Boyalı yüzeylerde kullanmaya uygun hafif sabunlu su kullanılabilir. Yıkadıktan sonra, ılık veya soğuk su ile aracı iyice durulayınız. Boyanın üstünde sabunlu suyu kurumaya bırakmayınız.

NOT

  • Sert sabunlar, kimyasal deterjanlar veya sıcak su kullanmayınız ve aracınızı sıcakken veya güneş altında yıkamayınız.
  • Aracınızın yan camlarını yıkarken dikkatli olunuz.
  • Özellikle, yüksek basınçlı su kullanımında, pencerelerden su sızabilir ve içerisini ıslatabilir.
  • Plastik kısımların ve lambaların zarar görmesini önlemek için, kimyasal çözücü veya kuvvetli deterjanlar ile temizlemeyiniz.

UYARI

Islak frenler

Yıkadıktan sonra, frenlerin sudan etkilenip etkilenmediklerini görmek için, aracı yavaşça sürerken frenleri kontrol ediniz. Frenlerin performansı etkilenmişse, yavaş bir hızla seyrederken frenlere hafifçe basarak kurumalarını sağlayınız.

Yüksek basınçlı yıkama

  • Yüksek basınçlı yıkayıcılar kullanıldığında, yıkama makinesi nozulunun araçtan yeterli uzaklıkta olmasına dikkat ediniz. Yetersiz mesafe veya aşırı basınç, boya, trim, kapı, cam lastiği ve diğer bileşenlerde hasara ya da suyun sızmasına yol açabilir.
  • Kameraya, sensörlere veya yakın bölgelerine yüksek basınçlı su püskürtmeyiniz. Yüksek basınçlı sudan meydana gelen şok nedeniyle cihaz normal çalışmayabilir.
  • Meme ucunu körüklere (lastik ya da plastik kapaklar) veya soketlere yakın tutmayınız. Bunlar yüksek basınçlı su ile temasa gelirse hasar görebilir.

Dış bakım

NOT

  • Motor bölümünün su ile yıkanması burada yer alan elektrik devrelerinin arıza yapmasına neden olabilir.
  • Suyun veya diğer sıvıların aracın içindeki elektrikli/elektronik parçalarla temas etmesine asla izin vermeyiniz.

    Aksi halde hasar görebilirler.

NOT

Mat boyalı araç (varsa)

Aracınızın yüzeyine zarar verebileceği için döner fırçalarla yıkama yapan otomatik araç yıkama makineleri kullanılmamalıdır.

Araç yüzeyini yüksek sıcaklıkla yıkayan buharlı temizleyici, çıkartılması zor olan yaprak parçalarının kalması ve yağın yapışmasına sebep olabilir.

Aracınızı yıkarken yumuşak bir bez (örn. mikrofiber havlu veya sünger) kullanınız ve mikrofiber havlu ile kurulayınız.

Aracınızı elle yıkama sırasında wax ile cilalama yapan bir temizleyici kullanmamalısınız.

Araç yüzeyi çok kirli (kum, kir, toz, pislik, vs.) ise, aracı yıkamadan önce suyla yüzeyi temizleyiniz.

Pasta cila uygulaması

Su, boyanın üstünde boncuk boncuk toplanmıyorsa, aracınızı cilalayınız.

Cilalamadan önce daima aracınızı yıkayınız ve kurutunuz. Kaliteli sıvı veya krem şeklinde bir cila kullanınız ve kullanma talimatını iyice okuyunuz. Tüm metal aksamı korumak ve parlaklıklarını muhafaza etmek için cilalayınız. Yağ, katran ve benzeri maddelerin bir leke çıkarıcısı ile temizlenmesi genellikle boyanın üstündeki cilayı da çıkartır. Aracın diğer tarafları cilalanmaya gerek duymasa bile, bu yerleri tekrar cilalayınız.

NOT

  • Toz ve kirlerin kuru bir bezle silinerek temizlenmesi cilanın çizilmesine neden olur.
  • Kromajlı ve eloksal alüminyum yüzeylerde çelik yünü, aşındırıcı temizleyiciler ve alkali ya da kostik katkılı sert deterjanlar kullanmayınız. Bu, koruyucu tabakaya zarar verir ve renk değişimine veya aracın boyasının bozulmasına neden olur.

NOT

Mat boyalı araç (varsa)

Deterjan, aşındırıcı cila ve cila gibi herhangi bir cila koruyucu kullanmayınız.

Wax cila uygulandığı durumlarda, cilayı hemen bir silikon sökücü kullanarak temizleyiniz ve yüzeyde zift veya zift kalıntıları varsa temizlemek için bir zift sökücü kullanınız. Bununla birlikte, boyalı alana çok fazla basınç uygulamamaya dikkat ediniz.

    Diger materyaller:

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Araç iç ve dış bakımı

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Boya bozulmaları onarımı

    Boyalı yüzeylerdeki derin çizikler veya taş izleri hemen onarılmalıdır. Üstü açılan metaller kolayca paslanır ve hemen onarılmadıkça büyük masraflara yol açabilir. NOT

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Sistem arızası ve sınırlamaları

    Sistem arızası Arka Çapraz Trafik Emniyeti sisteminin düzgün bir biçimde çalışmaması durumunda, gösterge panelinde 'Arka çapraz trafik sistemlerini kontrol edin' uyarı mesajı görünür ve sistem otomatik olarak kapanır veya sistemin işlevi sınırlanır.

    Kullanım Kılavuzu

    Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024