Araç Kullanım Kılavuzu

Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > On gergili emniyet kemeri (varsa)

Güvenlik sistemi / Emniyet kemerleri / On gergili emniyet kemeri (varsa)

Emniyet kemerleri

  1. Geri Sarma Makarası Ön Gergili emniyet kemeri

Aracınızın sürücü ve ön yolcu koltuklarında ön gergili emniyet kemerleri (Makara Ön Gergisi) bulunmaktadır. Ön gergi, bazı önden ve yandan çarpışmalarda emniyet kemerlerinin yolcunun vücuduna sıkı sıkıya oturmasına yarar. Ön gergili emniyet kemerleri önden veya yandan sert çarpışmalarda, hava yastıklarıyla birlikte devreye girebilir.

Araç aniden durduğunda veya yolcu çok hızlı şekilde öne eğilmeye çalıştığında, emniyet kemeri sarma makarası kilitlenir.

Belirli önden çarpışmalarda, ön gergi devreye girerek emniyet kemerini yolcunun vücuduna daha sıkı temas edecek şekilde çeker.

Eğer ön gergi devreye girdiğinde sistem, sürücü veya yolcu emniyet kemerinde aşırı gerginlik algılarsa, sarma makarası ön gergisinin içindeki yük sınırlayıcı, söz konusu emniyet kemeri üzerindeki baskıyı bir miktar azaltır (yük limitleyici ile donatılmış ise).

DİKKAT

Eğer araçta devrilme sensörü varsa Eğer araçta yan veya perde hava yastığı varsa, ön gergi sadece önden çarpışmada değil, aynı zamanda yandan çarpışma veya devrilme durumunda da devreye girer.

DİKKAT

Eğer araçta devrilme sensörü yoksa Eğer araçta yan veya perde hava yastığı varsa, ön gergi sadece önden çarpışmada değil, aynı zamanda yandan çarpışma durumunda da devreye girer.

UYARI

  • Emniyet kemerinizi daima takın ve koltuğunuzda düzgün bir şekilde oturunuz.
  • Eğer gevşek veya kıvrılmış ise, emniyet kemerini kullanmayınız. Gevşek veya bükülmüş bir emniyet kemeri, bir kaza durumunda sizi gerektiği gibi korumaz.
  • Tokanın yanına herhangi bir şey koymayınız.

    Bu, tokayı olumsuz etkileyerek düzgün çalışmasını engelleyebilir.

  • Herhangi bir şekilde devreye girmesi veya bir kazadan sonra, ön gergileri mutlaka değiştiriniz.
  • Ön gergileri ASLA kendi başınıza incelemeyin, bakımını, onarımını veya değişimini yapmayınız. Bu işlemlerin HYUNDAI yetkili servisi tarafından yapılmasını öneririz.
  • Emniyet kemeri aksamına darbe uygulamayınız.

UYARI

Ön gergili emniyet kemeri devreye girdikten sonra, en az birkaç dakika emniyet kemeri aksamına dokunmayınız. Bir çarpışmada ön gergili emniyet kemeri mekanizması devreye girdiğinde, ön gergi ısınabilir ve yanmanıza neden olabilir.

DİKKAT

Aracın ön tarafında kaporta işi yapılması ön gergili emniyet kemeri sistemine hasar verebilir. Bu nedenle, sisteme HYUNDAI yetkili servisi tarafından bakım yapılmasını öneririz.

Emniyet kemerleri

Ön Gergili Emniyet Kemeri Sistemi başlıca aşağıdaki bileşenlerden oluşur. Bunların yerleri yukarıdaki resimde gösterilmiştir:

  1. SRS hava yastığı uyarı lambası
  2. Ön sarma makarası ön gergi grubu (varsa)
  3. SRS kontrol modülü

Emniyet kemerleri

  1. Arka sarma makarası ön gergisi (varsa)

NOT

SRS hava yastığını devreye sokan sensör, ön gergili emniyet kemerleri ile bağlantılıdır.

Kontak anahtarı açıldığında, gösterge panelindeki SRS hava yastığı uyarı ışığı yaklaşık 6 saniye boyunca yanar, sonra sönmesi gerekir.

Eğer ön gergi düzgün çalışmıyorsa, SRS hava yastığında bir arıza olmasa bile, uyarı lambası yanar. Eğer uyarı ışığı yanmıyorsa, yanık kalıyorsa veya araç hareket halindeyken yanıyorsa, ön gergili emniyet kemerlerinin ve/veya SRS hava yastıklarının mümkün olan en kısa süre içinde HYUNDAI yetkili servisi tarafından muayene edilmesini öneririz.

NOT

  • Ön gergili emniyet kemerleri bazı önden veya yandan çarpışma ya da devrilme durumlarında devreye girebilir (eğer araçta devrilme sensörü varsa).
  • Ön gergili emniyet kemerleri devreye girdiğinde, aracın içinde yüksek bir ses duyulabilir ve duman gibi görünen ince bir toz oluşabilir. Bunlar normal çalışma koşullarıdır ve tehlikeli değildir.
  • İnce toz zehirli değildir, ancak ciltte tahrişe neden olabilir ve uzun süre solunmamalıdır. Ön gergili emniyet kemerlerinin devreye girdiği bir kaza sonrasında, cildinizin toza maruz kalan kısımlarını iyice yıkayınız.

    Diger materyaller:

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Emniyet kemeri bağlama sistemi

    Kucak/omuz kemerleri Emniyet kemerinizi bağlamak için:

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Emniyet kemeri ek güvenlik önlemleri

    Hamilelikte emniyet kemeri kullanımı Hamilelik süresinde emniyet kemeri daima takılmalıdır. Bebeğinizi korumanın en iyi yolu daima emniyet kemerinizi takarak kendinizi korumaktır.

     Renault Clio - Kullanim Kilavuzu 2020 > Gündüz farları yanma fonksiyonu

    Park lambaları Bileziği 2, sembol işaretin 3 karşısına gelene kadar çeviriniz.

    Kullanım Kılavuzu

    Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024