Araç Kullanım Kılavuzu

Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Tehlikeli sürüş koşulları

Aracınızı sürerken / Özel sürüş koşulları / Tehlikeli sürüş koşulları

Su, kar, buz, çamur, kum gibi sürüş koşulları ile karşılaştığınızda, aşağıdaki önlemleri uygulayınız:

  • Dikkatli sürünüz ve daha uzun fren mesafesi bırakınız.
  • Ani frenlemeden ve direksiyonu ani kırmaktan kaçınınız.
  • Aracınız ile kara, çamura veya kuma saplanırsanız, ikinci vitesi kullanınız.

    Gereksiz lastik patinajını önlemek için yavaşça hızlanınız.

  • Buz, kar veya çamura saplandığınızda ilave çekiş sağlaması için çekiş lastiklerinin altına kum, kaya tuzu serpiniz, zincir takınız veya başka bir kaymayan malzeme kullanınız.

UYARI

Kaygan zeminlerde sürüş esnasında otomatik şanzımanda vitesi küçültmek kazaya neden olabilir. Tekerlek hızında ani değişme, tekerleklerin kızaklanmasına neden olabilir. Kaygan zeminlerde vites küçültürken dikkatli olunuz.

Aracın sallanması

Kar, kum veya çamurdan kurtarmak için aracı sallamak gerekiyorsa, önce ön lastiklerin etrafındaki alanı temizlemek için direksiyonu sağa ve sola çeviriniz. Sonra, (düz şanzımanla donatılmış araçlarda) 1'inci ve R (Geri) vites arasında bir ileri bir geri yönde vitesi değiştiriniz veya (otomatik şanzımanla donatılmış araçlarda) R (Geri) vites ile ileri bir vites arasında ileri ve geri yönde vites değişimi yapınız.

Lastiklerin patinaj yapmasını önlemeye çalışınız ve motora fazla yüklenmeyiniz.

Debriyajın aşınmasını önlemek için, vites değiştirmeden önce lastiklerin patinajı bitinceye kadar bekleyiniz. Vites değiştirirken gaz pedalını bırakınız ve şanzıman viteste iken gaz pedalına hafifçe basınız.

Lastiklerin ileri ve geri yönde yavaşça patinaj yapması, aracı serbest duruma getiren bir sallama hareketine neden olur.

UYARI

Araç sıkıştığında ve aşırı patinaj olduğunda, lastiklerdeki sıcaklık çok hızlı biçimde yükselebilir. Lastikler hasar görürse, lastik inmesi veya lastik patlaması gerçekleşebilir. Bu durum tehlike arz etmektedir - sizin ve başka kişilerin yaralanmasına sebep olabilir. Aracınızın etrafında insan veya nesneler varken, böyle bir şeye teşebbüs etmeyiniz.

Aracı kurtarmaya çalışırsanız, araç aşırı ısınabilir ve motor bölümünün yanmasına veya başka bir hasara yol açabilir.

Motorun ya da lastiklerin aşırı ısınmasını engellemek için lastiklerin patinaj yapmasını önlemeye çalışınız. Lastiklere 56 km/saat hız üzerinde patinaj yaptırmayınız.

Bilgilendirme

Araç sallanmadan önce, ESC sistemi (varsa) KAPATILMALIDIR.

NOT

Birkaç sallama denemesinden sonra hâlâ kurtulamadıysanız, motorun aşırı hararet yapmasını, şanzımana zarar vermesini ve lastik hasarını önlemek için aracı çektiriniz. Bölüm 8'deki "Çekme" konusuna başvurunuz.

Düzgün viraj alma

Viraj alırken, özellikle yol yüzeyi ıslak olduğunda fren yapmaktan veya vites değiştirmekten kaçınınız. ideal olan, virajları düşük hızla dönmektir.

    Diger materyaller:

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Özel sürüş koşulları

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Gece sürüşü

    Gece sürüşleri gündüz sürüşlerine nazaran daha çok tehlike arz eder. Hatırlamak için bazı ip uçları şunlardır: Gece görmek, özellikle cadde ışıklarının bulunmadığı bölgelerde, daha zor olabileceği için, yavaş kullanınız ve diğer araçlarla aranızda daha fazla mesafe bırakınız. Diğer araçların farlarından gelen yansımayı azaltmak için aynalarınızı ayarlayınız. Farları temiz ve ayarlı tutunuz. Kirli veya yanlış ayarlanmış farlar gece görmeyi daha da zorlaştırır. Karşıdan gelen araçların farlarına doğrudan bakmayınız. Geçici olarak körleşebilirsiniz ve gözünüzün karanlığa tekrar alışması uzun zaman alabilir.

     Hyundai i20 - Kullanim Kilavuzu 2021 > Bluetooth cihazlarının bağlanması

    Bluetooth, kısa mesafeli kablosuz bir ağ teknolojisidir. Bluetooth aracılığıyla, bağlı cihazlar arasında veri alışverişi yapmak için yakındaki mobil cihazlara kablosuz şekilde bağlanabilirsiniz. Bu, cihazınızı etkin şekilde kullanmanızı sağlar. Bluetooth'u kullanmak için öncelikle akıllı telefon veya MP3 çalar gibi bir cihazı Bluetooth özelliği açık şekilde sisteminize bağlamanız gerekir. Bağlamak istediğiniz cihazın Bluetooth desteği bulunduğundan emin olunuz.

    Kullanım Kılavuzu

    Web sitede yeni | En popüler | Web Site haritası | Arama www.aracinfob.com | © 2021-2024